Goede Rede

Website van de samenwerkende Kerken in Almere Haven

Zaalverhuur

ALGEMENE INFORMATIE

flfotogr_kleinGoede Rede werd in 1979, in opdracht van de gezamenlijke kerken (Gereformeerde Kerk, Hervormde Gemeente en Rooms-katholieke parochie) gerealiseerd. Het ontwerp van Goede Rede is van architect Steen van het bureau Steen en Tuynhof in Leeuwarden.Goede Rede is, door haar karakteristieke bouw en haar functie voor Almere-Haven, een cultureel erfgoed van Almere.

Door haar multifunctionele opzet is Goede Rede niet alleen een thuisbasis voor de kerkelijke parochie en gemeente, maar wordt het ook intensief gebruikt voor een breed scala van andere activiteiten. Sinds de ingebruikname telt Goede Rede gemiddeld zo'n 40.000 gebruikers per jaar. Na jaren van intensief gebruik is het gebouw in de periode van 2005-2010 uitgebreid opgeknapt en aangepast aan de huidige eisen en behoeften voor zowel kerkelijk als cultureel gebruik.. Zo werd o.a. het podium in de grote kerkzaal vergroot, de centrale ontmoetingsruimte volledig gerenoveerd, en werd, in samenwerking met de gemeente Almere, een kerkplein gerealiseerd waardoor Goede Rede vanuit de vernieuwde hoofdingang een directe aansluiting kreeg op de "cultuur-as" van Almere-Haven. Goede Rede biedt vele mogelijkheden en is, naast haar primaire functie als kerkcentrum, uitermate geschikt voor:

  • Voltrekking van het burgerlijk (en natuurlijk ook) kerkelijk huwelijk
  • Vergaderingen Cursussen
  • Seminars
  • Recepties
  • Exposities
  • Concerten
  • Muziek & toneel

 

CONTACT EN RESERVERINGEN

Informatie betreffende mogelijkheden, prijzen en reserveringen is te verkrijgen bij de beheerder:Telefoon 036-5317566 of 06-26610398 

 

VERGADERINGEN

flfoto1Goede Rede biedt veel mogelijkheden voor vergaderingen. Naast de grote en kleine kerkzaal zijn er 6 vergaderruimtes voor vergaderingen van 18 - 70 personen.    
Er zijn diverse faciliteiten beschikbaar ter ondersteuning (flipovers, dvd spelers, beamers, geluidsinstallaties, TV, draadloos internet).
Bij goed weer zijn er zelfs mogelijkheden om het kerkplein aan de fraaie kerkgracht van Almere Haven te benutten voor vergaderingen.

RECEPTIES

De grote centrale ontmoetingsruimte is uitermate geschikt voor recepties of andere feestelijke bijeenkomsten.Er zijn diverse opstellingen mogelijk met zitjes en statafels. De ruimte is uit te breiden met een naastgelegen grote vergaderzaal waardoor nog meer mogelijkheden ontstaan.De grote bar en uitgebreide moderne keuken staan centraal opgesteld en zijn voorzien van alle mogelijkheden om de bijeenkomsten optimaal te ondersteunen.Voor uw vergaderingen in klein gezelschap bedienen we u graag met koffie, thee of fris. Maar wij staan ook gereed om lunches en buffetten via catering te organiseren. Kortom: we bieden u diverse mogelijkheden op maat.

CONCERTEN

De, volledig af te sluiten, grote kerkzaal, met 270 zitplaatsen (uit te breiden naar 350), heeft een geweldige akoestiek en biedt met haar grote podium ruime mogelijkheden voor diverse vormen van muziekuitvoeringen en seminars.De centrale ontmoetingsruimte biedt alle mogelijkheden om gasten voor en na de uitvoeringen op te vangen. De kleine kerkzaal is een sfeervolle ruimte voor ca 80 personen die geschikt is voor trouw en rouw bijeenkomsten, maar zeker ook voor bijeenkomsten met een literair karakter of voor specifieke lezingen.

Nieuw: Professionele concerten in Goede Rede worden vanaf juli 2015 georganiseerd door de stichting "Goede Rede Concerten". Deze heeft een eigen website met een contactadres waar u hierover informatie kunt verkrijgen:  goederedeconcerten.nl

"Goede Rede Concerten" verzorgt ook als enige exposities in het kerkcentrum (er is dus geen mogelijkheid tot expositie verhuur door anderen).