Goede Rede

Website van de samenwerkende Kerken in Almere Haven

Oecumene

Update 6 juli  2018

 

ZAL ER OOIT NOG VREDE ZIJN?

Vrede wereldwijd, het lijkt een utopie en hoogst waarschijnlijk is dat het ook en toch....... wanneer wij elkaar vrede wensen doen wij dat met goede intenties, vrede voor je medemens, vrede voor jezelf en de omgeving. Dat is een mooi streven, maar wij zijn toch in staat verder te kijken? Beelden van over de hele wereld bereiken ons dagelijks.

In de geschiedenis van Goede Rede zijn er veel initiatieven geweest die met vrede te maken hebben, vredeszondagen, vluchtelingenwerk en Unicef bijvoorbeeld.

De laatste jaren is het er niet van gekomen om de landelijke Vredesweek aandacht te geven en dat is meer dan jammer.

Daarom is er in het Oecumenisch Beraad besloten om de Vredesweek dit jaar veel aandacht te geven, daarvoor zijn initiatiefnemers nodig! Van de landelijke organisatie Pax mogen wij hulp vragen en zij hebben sprekers die wij kunnen benaderen dus er zijn al aanbiedingen en ingangen voor dit doel.

Nu de grote vraag wie gaat meehelpen de kar te trekken en te zorgen dat de Vredesweek 2018 op de kaart gezet wordt?

U kunt zich aanmelden bij:

Vincent Oomen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of
Anja Stam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

U bent van harte uitgenodigd!

 

OECUMENISCHE LEERHUISACTIVITEITEN IN KERKCENTRUM GOEDE REDE
om te motiveren en te inspireren

SPIRITUELE WANDELING
Onder leiding van Gemma Stroet vindt er in ieder seizoen een wandeling plaats.

De data tot de zomer zijn zaterdag 28 april en 14 juli.
De wandeling start om 10.00 uur in Goede Rede.
U kan zich opgeven bij Gemma Stroet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Annemarie Zwierstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Annemarie Zwierstra (Coör. Leerhuisactiviteiten / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)