Goede Rede

Website van de samenwerkende Kerken in Almere Haven

Oecumene

Update 1 september  2018

Hieronder staan eerst de Leerhuis activiteiten, daaronderstaat informatie over de Vredesweek activiteiten in Goede Rede

 INSPIRATIE & MOTIVATIE

Voor het nieuwe kerkelijk jaar staan er weer een aantal activiteiten op het programma. Aangezien de data nog niet vast liggen geef ik alleen aan wat u kan verwachten en moet u het zondagsblad en volgende nummers van Goede Reden in de gaten houden om te lezen wanneer de activiteiten exact plaatsvinden.

Spirituele wandelingen ( 4 keer), nu op zondag na een oecumenische viering. De eerste wandeling is op zondag 28 oktober. Gemma Stroet regelt de wandelingen.

Wilgentenen vlechten. In december gaat dit 2 keer plaatsvinden op een zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Co Oomen geeft deze workshops.

Twee avonden over symboliek en heiligenbeelden. Vincent Oomen gaat dit doen op twee woensdag- of donderdagavonden in oktober.

In het voorjaar van 2019 kan u nog een workshop wol vilten, onder leiding van Co Oomen en een workshop was schilderen, onder leiding van Sophia Reussien, verwachten.

Wellicht komen en nog meer activiteiten bij. Ik houd u op de hoogte.

Annemarie Zwierstra

 

Zal er ooit nog Vrede zijn? Kunnen wij de Vrede dichterbij brengen?

In de maand september heeft Vrede onze aandacht, in verschillende vieringen, wandelingen, lezingen, een eenvoudige maaltijd met een aansluitend een gesprek en diverse activiteiten willen wij met u zien hoe wij het verschil kunnen maken.
Hieronder vindt u het programma.

Zaterdagavond 15 september om 19.00 uur in de Lichtboog
Eucharistie viering met het thema: Geloven en doorgaan m.m.v. het Goede Redekoor

zondag 16 september om 11.00 uur in Goede Rede
RK gastenviering met het thema: Geloven en doorgaan m.m.v. het Goede Redekoor

zondag 23 september om 11.00 uur in Goede Rede
protestantse gastenviering na de viering kunt u een wandeling maken
met als onderwerpen: ‘Dialoog en Gerechtigheid’

woensdagavond 26 september om 18.00 uur eenvoudige maaltijd met soep en brood. over vluchten. Over welkom, of niet. Over thuis zijn, thuis komen, of niet. Na de gezamenlijke maaltijd horen we uit eerste hand van een vluchteling, Over gastvrijheid, of niet.
Voor deze maaltijd graag inschrijven, we vragen hiervoor een vrijwillige bijdrage. De lijst hangt op het prikbord in de hal tegenover de bar.

Zaterdagmiddag 29 september om 16.00-17.00 uur, wordt het boek ‘Licht in de morgen’ van Huub Oosterhuis (voor)gelezen met liederen en dia´s, m.m.v. het Goede Redekoor

zondag 30 september oecumenische viering om 10.30 uur
De vredeweek willen we eindigen met een nieuwe begin, de START van het nieuwe seizoen. Want vluchtelingen trekken met ons mee, ook het nieuwe jaar in. Een vredesweek eindigt niet, die gaat door.
Thema Maak een start, met aantal activiteiten m.m.v. het Goede Redekoor.

Voor alle dagen vragen wij uw aandacht maar toch speciaal voor de zaterdag 29 september want dan brengen wij een bijzonder boek voor het voetlicht dat veel indruk zal maken. Komt luisteren!! En meezingen!

Een verzoek: zou u voor bij de koffie na de Startviering een taart willen bakken zodat wij na de bijzondere viering gezellig koffie of thee kunnen drinken met lekkers erbij.