Goede Rede

Website van de samenwerkende Kerken in Almere Haven

Diaconaat 

Update 20 maart 2018

Zie voor individuele hulpverlening onderaan deze pagina

Bericht uit de Oecumenische Diaconie Almere Haven

Allereerst kan ik mededelen dat de opbrengst van de Kerst enveloppen actie 2017 in Almere Haven € 3550,35 was. Dit is helaas wel minder dan vorig jaar. Toch is het wel weer een mooi bedrag, waarmee wij tijdens advent 2018, weer veel mensen blij kunnen maken. Er werden ook mensen opgegeven voor een geld bedrag, die niet op de lijst van het Voedselloket Almere voorkwamen. Dat is jammer. Wij werken alleen met mensen die op die lijst staan. Mochten andere initiatiefnemers toch ook iets willen doen voor arme mensen die zij kennen, dan adviseren wij om deze mensen voor te stellen zich aan te melden bij het Voedselloket Almere.

Inmiddels is onze groep alweer bezig met de veertigdagen tijd als aanloop naar Pasen. Het feest van de opstanding van de Heer. In deze periode wordt de Paasgroeten actie gehouden, deze actie heeft als doel om (politieke) gevangenen een groet te sturen, om hen daarmee weer wat te bemoedigen. Afgelopen zondag lagen de kaarten klaar in Haven om door kerkgangers mee genomen te worden en met een persoonlijke groet naar de adressen op te sturen. De stapel kaarten was meteen al op, dus dat is een goed resultaat.

In de week voor Pasen, op woensdag 28 maart, organiseren we weer een sobere maaltijd. Daarbij houden we een collecte voor een goed doel. Omdat we een even jaar hebben, wordt het collectedoel voor de sobere maaltijd, gekozen door de PKN. In de oneven jaren door de RK. We hebben gekozen voor het project “Moeders in Oeganda". Het is een project dat als doel heeft Moeders in Oeganda, die de ruggengraat zijn van de Oegandese samen leving, te helpen. Armoede, ziekte en huiselijk geweld maken hun leven zwaar. Door de jarenlange oorlog, zijn vrouwen en mannen getraumatiseerd. Hun kinderen kunnen niet, of nauwelijks naar school.

Moeders hebben er moeite mee om hun kinderrijke gezin iedere dag weer van eten te voorzien. Medewerkers van Mothers’ Union bezoeken deze vrouwen en bouwen een vertrouwensband met hen op. Samen werken ze aan verbetering. Zo zorgt Mothers’ Union voor zaaigoed zodat moeders zelf in hun inkomsten kunnen voorzien en maken zij moeilijke onderwerpen zoals huiselijk geweld en drankmisbruik bespreekbaar. Zo worden kwetsbare gezinnen in Noord Oeganda sterker.

Overigens staat de sobere maaltijd in Haven, open voor iedereen die mee wil doen. U kunt zich opgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook ligt er een intekenlijst klaar, op de tafel bij de ingang van de kerkzaal in Almere Haven.

Namens de Oecumenische Diaconie Almere Haven,
Een hartelijke groet,
Ineke Frederiks

 

Algemene Diaconie Almere,

INDIVIDUELE HULPVERLENING:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diaconaal Dienstencentrum Almere , tel. 036 7505085, of 0655175992 op maandag en woensdag tusssen 10.00 en 15.00 uur

De Steiger 122, 1351AL

Meubel en witgoed loket: Ella van der Gaag, 036 5366488

Voedsel loket Almere (VLA) is gevestigd in het Diaconaal Dienstencentrum