Goede Rede

Website van de samenwerkende Kerken in Almere Haven

40 jaar Kerk in Almere Haven

14 januari is de foto expositie ’40 jaar kerk in Almere Haven’ officieel geopend. Na het ophangen van twee fotolijsten, de ene met portret van Pastor Visser en de ander met dominee Verbaas, was het moment aangebroken om langs de panelen met foto’s te lopen en herinneringen op te halen. Fijn en toch ook wel bijzonder, dat er zovelen bij de opening aanwezig waren.

Vooraf aan de opening hebben we in de kerkzaal geluisterd naar het koor Cantate onder leiding van Han Siertsema. Op het orgel liet Han alle aanwezigen genieten van enkele mogelijkheden die het orgel biedt. Herman Schroten liep met ons denkbeeldig langs de panelen en Ben Jonasse interviewde Leendert Verbaas en Irene Visser. Laatst genoemde verving Arjan, die door ziekte zich helaas had moeten afmelden.

De foto’s blijven hangen tot en met 5 maart. Heeft u thuis nog foto’s van bijzondere momenten die doen herinneren aan de voorbije jaren? Neem ze mee en hang ze op of schuif ze in of plak ze in één van de albums die er op de tafels liggen.

Wilt u door de weeks eens langs lopen? Of wilt u met een gids langs de panelen? Het kan allemaal. De kerk is op vele momenten open, maar wilt u er zeker van zijn dat de kerk open is, bel dan eerst met het kerkcentrum, telefoon 53 10 691 In elk geval is de kerk open op maandagmiddag en vrijdagochtend en natuurlijk op zondag.

Vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar de initiatiefnemers en organisatoren van de foto expositie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen dat deze foto expositie fijne en bijzondere herinneringen bij u boven brengt. Heeft u al in dat mooie en grote boek ‘Kerkinterieurs in Nederland’ gekeken? Zou u dat boek wel willen hebben? Het boek is te bestellen via ons en kost € 45,- (Winkelprijs is € 49,95)

Op de computer in de bijzaal kunt u op uw gemak enkele films bekijken over de beginperiode van Almere. Uitgezonden via NPO of tv Flevoland. En onze eigen film, gemaakt bij Almere 30 jaar. Ook zeer de moeite waard en aan te raden om er even tijd voor uit te trekken.

Burgemeester Franc Weerwind heeft een bezoek aan de expositie gebracht en van gids Herman heeft hij veel van de geschiedenis rond Goede Rede en Almere Haven meegekregen.

Eerdere berichten:

Wie onder de lezers van weet nog iets te vertellen van dat allereerste begin? De afgelopen maanden zijn er al heel wat verhalen verteld en herinneringen opgehaald.

Herman Schroten, Henk Sloot, Wilma Hartsuiker en ondergetekende zijn al een tijdje bezig om kerkmensen van het eerste uur te interviewen. We zijn nog niet klaar en misschien komen we ook wel niet klaar. We zijn blij met alles wat er binnenkomt. Ook foto’s worden er verzameld. Met name dat laatste willen wij tentoonstellen in ons Oecumenisch Kerkcentrum Goede Rede.

 de roef

De officieuze start van de tentoonstelling is rondom Kerstnacht. Op het eerste paneel zullen foto’s komen die nog betrekking hebben op het Kerken in café-restaurant de Roef. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 14 januari 2017, om 16.00 uur. Die 14de januari, 40 jaar geleden (1977), vindt de ondertekening plaats van de intentie van de drie kerken dat er gezamenlijk een kerk gebouwd gaat worden.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd. En u hoeft echt niet 40 jaar al hier te wonen. IEDEREEN is WELKOM. Noteer het in uw agenda. Na de opening gezellig bijpraten en herinneringen ophalen aan de hand van de foto’s. Wij zorgen voor een drankje. Nodig iedereen uit die u kent. Ook die Almeerders die Almere Haven hebben verlaten. Een soort van reünie. ’s Avonds is er gelegenheid om een concert van de Stichting Goede Rede Concerten tegen gereduceerd tarief bij te wonen. ‘Fuse live’ kunt u met een reductie van €2,50 (prijs wordt dan € 17,50) bezoeken.

Voor informatie en reservering zie: www.goederedeconcerten.nl

GRbouw 

Bij de expositie is ook één paneel geheel voor u. Daar kunt u een foto of iets anders ophangen wat u herinnert aan Kerk in Almere Haven. Wij hopen dat u meedenkt. 40 jaar Kerk in Almere Haven omvat voor Almere gezien een heel stuk geschiedenis. Wij hebben met elkaar nagedacht en enkele hoofdstukken uit die geschiedenis gehaald, wij weten ook dat we niet volledig zijn, maar dan blijft er ook ruimte om te praten en wie weet gedurende de tentoonstelling, die duurt t/m 5 maart 2017, dingen aan te passen.

Hoewel het heel veel tijd kost om het geheel te organiseren, zijn wij met plezier ermee bezig. Herman, Henk, Wilma en ik (=Ben) hopen u bij de opening 14 januari 2017 te zien. 16.00 uur. Natuurlijk in onze kerk Goede Rede.

Ben Jonasse

 

 terug naar overzicht